Varför går vi till doktorn?

Jo, för vi har lärt oss att gå till doktorn när vi får problem och blir sjuka.

Doktorn ordinerar vanligtvis en medicin som kan lindra eller bota. Syntetiskt framställda mediciner har alltid en baksida och ger ofta någon form av biverkning, det samlas gifter i kroppen som kan orsaka nya problem och så får vi en ny medicin osv.

Idag vet många forskare att kroppen kan läka det mesta, men bara vid rätt förutsättningar, dvs vi förser den med tillräckligt med vatten, näring, fysisk aktivitet, sömn och andning, det är fem lagar för hälsa. När något av ovanstående brister uppstår problem; en obalans. Allt liv är baserat på homeostatisk balans och interaktion mellan kroppens system. När något brister och inte fungerar som det ska uppstår störningar i hela vårt biologiska system. Balansen rubbas och vi får symtom.

Biologisk forskning är inte samma sak som medicinsk forskning utan är ett helt annat område.

Människor, djur och växter går under området biologi och vi är alla levande varelser precis som djur och växter. Vi vet att cellerna är som små maskiner inuti våra kroppar, som utgör olika organ med sin särskilda uppgift, dessutom samverkar alla dessa organ med varandra på det mest fascinerade sätt för att hålla vår kropp igång.

Medicinsk forskning har som uppgift att ta fram mediciner som ska stoppa, eliminera och ta bort det som inte fungerar. Biologisk forskning bygger på att hitta sätt att bygga upp liv.  Medicinsk forskning finansieras oftast av läkemedelsindustrin, offentliga forskningsanslag eller insamlingar från privata givare, tex. cancerfonder som har regelbundna kampanjer.

Läkare är medicinskt utbildade och har inte fördjupat sig i biologi som biologer och biologiska forskare, utan i att diagnosticera åkommor och sjukdomar och är dessutom oftast i händerna på läkemedelsindustrin och tvingas ordinera läkemedel eller medicin. Som vi alla vet omsätter läkemedelsindustrin astronomiska summor och har ett stort vinstintresse. Helt krasst och cyniskt sett finns det inget ärligt intresse från den vinstdrivande industrin att få befolkningen helt frisk. Vår nuvarande sjukvård är inte en vård för friska utan en vård för sjuka.

Det åligger läkaren att följa Läkarförbundets etiska regler, att alltid ha patientens hälsa som det främsta målet och om möjligt bota, ofta lindra och alltid trösta, skydda människoliv och aldrig vidta åtgärder som syftar till att påskynda döden.

Men, det är mycket sällan läkaren talar om hur vi kan behålla vår hälsa på egen hand även om fysisk aktivitet på recept är vanligt idag. Det är så det fungerar. Så alla former av alternativa metoder och behandlingar ligger på oss själva att leta fram.  Oftast då av en liten grupp vetgiriga och pålästa människor som inte nöjer sig med doktorns recept eller förslag på behandling.

Vad är alternativet?

Själv valde jag tex. att åka utomlands för en höftoperation då svenska vården inte kunde erbjuda det jag vill ha. Sökte annat alternativ och fick kontakt med en tysk läkare som bytte min höftled med en metod utan att bli ”stympad” med avsågad höftkula, en operation som inte svenska vården kunde utföra och som man även avrådde mig från pga. ålder och kön. Tur jag var öppen och följde min magkänsla, idag har jag två perfekta höfter och har kunnat göra vad jag vill utan begränsningar under de senaste 5 åren. Dessutom hade de fräckheten och påstå jag var för gammal och att jag var kvinna!!

Det var även min öppenhet för ny forskning som gjorde att jag kom i kontakt med företaget ASEA och dess Redox baserade produkter, ett företag som tillhandahåller cellsignaleringstillskott i flera olika format. Vi har redan redox signalmolekyler i våra kroppar, i form ett stort och komplex signalsystem och det är ett stort forskningsområde som växer för varje år. Det finns redan flera Redox Institut runt om i världen, så vi har en spännande tid framför oss!

Många frågar varför inte min läkare känner till signalmolekyler från ASEA som kan hjälpa kroppen att reparera och ersätta dåliga celler?

Många undrar också varför det inte finns mer forskning på en produkt som sägs vara så kraftfull och kan hjälpa kroppen på det mest anmärkningsvärda sätt, som ingen sett tidigare.

Det finns massor av forskning på redox signaling, det gäller att gå till rätt sökmotor och inte gå på åsikts sajter som Google. Redox är ett forskningsområde med decennier i ryggen, dessutom kontrolleras produkterna regelbundet av ett välkänt stort laboratorium i USA, vilka kontrollerar 8 av 10 kemiska produkter innan de ges ut på marknaden.  Den vetskapen torde räcka även för en forskningsintresserad, jämför med mig själv med en akademisk utbildning och arbetat inom en sektor med forskning och beprövad erfarenhet som styrmedel i arbetet.

Företaget ASEA var tidigare ett forskningsföretag och när företaget behövde mer forskningspengar på 90-talet rekryterade man en kompetent tidigare framgångsrik VD med en stor integritet, som satte sig in i tidigare forskning och såg potentialen i produkten. Dessutom var han vän med en kunnig atomfysiker i biologi, vilken lyckades med konststycket, det som sades var omöjligt, att stabilisera de flyktiga signalmolekylerna. Det har liknats vid konsten att hälla ett halvt glas kallt vatten i ett glas och fylla på med varmt och lyckas hålla temperaturerna isär.

Ledningen, som fick med hjälp av en privat finansiär mer forskningspengar vilken även involverades i det nybildade företaget, hade tidigare avböjt en stor check från ett läkemedelsföretag som i utbyte krävde att få alla patenten och stänga mer produkten. Ledningen valde då en distributionsmetod för att nå direkt ut till behövande människor, genom mun till mun metoden.

Det är därför vi har tillgång till ett cellsignaleringstillskott med en ”multifunktion” i våra celler som får vår kropp och våra celler att fungera bättre, reparera och ersätta dåliga celler, vilkas signalmolekyler kan jämföras med ”arbetarna” i kroppen. En helt fantastisk möjlighet för den som är beredd att investera i hälsa och välbefinnande. Sedan behöver vi även bra ”byggmaterial” som utgörs av maten vi äter med alla vitaminer, mineraler och oljor mm.

Idag vet de flesta att daglig kost och livsstil är en absolut nödvändigt för en god hälsa och för att undvika potentiella hälsoproblem. Att äta naturliga, icke-bearbetade livsmedel och minimera användningen av droger(mediciner) kanske inte är så populärt bland livsmedels- och läkemedelsmarknaderna, men kommer att hålla oss vitala och friska längre. Naturliga livsmedel helt utan tillsatser är ett av det viktigaste valen som individen själv kan påverka på vägen till ett friskare liv.

Min ögonöppnare för hur livsmedelsindustrin fungerar fick jag 2008 genom dessa böcker:

Den Hemlige Kocken; Det okända fusket med maten på din tallrik, av Mats-Eric Nilsson, 2008. Därefter kom flera:

Godis Åt Folket, En bok om hur svenskarna blev sockerslavar i karamellkungens rike, av Thomas Hedlund och André Persson, 2009.

Matens Pris; Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa, av Malin Olofsson och Daniel Öhman. Förövrigt vinnare a stora journalistpriset 2011!

Döden i Grytan, Om vår rädsla för riktig mat, av Ennart Henrik och Mats-Eric Nilsson 2012.

Det var allt för denna gång!

Elisabeth Gustafson

Postad i kategori: